Digitale enquête ingevuld door zorg-medewerkers

Ik heb een enquête gemaakt met vragen over rugklachten. 10 zorgmedewerkers hebben deze ingevuld. Klik op de link om mijn enquête in te vullen:
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=Ej_2u9r_-UCT7qTlnRZJzxOnSKFBvG5Iho1OsW4phvZUQllDWDQ1NkRWR0JNNFQ0VFE5SVBDNTcxQS4u

Uitslag enquête:


Samenvatting enquête: 

9 van de 10 deelnemers geeft aan rugklachten te ervaren ten gevolge van het werk in de zorg, 1 daarvan geeft aan vaak rugklachten te ervaren. 4/10 deelnemers geven aan dat ze zich wel eens ziekgemeld hebben in verband met rugklachten. De helft van de deelnemers geeft aan rugklachten te willen voorkomen door goed gebruik van hulpmiddelen en een juiste werkhouding. Wat mij opvalt is dat maar twee deelnemers hun rug trainen om rugklachten te voorkomen. De overige 3 deelnemers doen niet aan preventie. De deelnemers weten goed dat je het beste kan blijven bewegen bij chronische rugpijn (90%). Bij acute rugpijn denkt 60% dat het goed is om te blijven bewegen terwijl je eigenlijk het beste tijdelijk rust kan nemen. 90% van de deelnemers is op de hoogte van het feit dat meer dan 70% van de zorgmedewerkers jaarlijks te maken krijgt met rugklachten. De vraag of er binnen de organisatie voldoende aandacht wordt besteed aan het voorkomen van lichamelijke klachten krijgt een score van 3.20/5. Hieruit kan je concluderen dat de meerderheid vindt dat hun organisatie voldoende doet op het gebied van preventie. Maar 3/10 deelnemers geeft aan dat er binnen hun organisatie cursussen/trainingen te volgen zijn met betrekking tot het voorkomen van rugklachten. 2 deelnemers weten het niet en de overige 5 geven aan dat er binnen hun organisatie geen cursussen/trainingen worden gegeven. 4/10 deelnemers traint wekelijks de rug om klachten te voorkomen.  

Conclusie enquête: 

Concluderend kan je zeggen dat deze zorgmedewerkers voldoende kennis hebben over rugklachten. Om klachten te voorkomen zouden meer zorgmedewerkers hun rugspieren moeten trainen. Zorg-organisaties zouden meer cursussen en trainingen moeten aanbieden om ervoor te zorgen dat er minder verzuim is ten gevolge van rugklachten.

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag